کد خبر: 47546

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

زودتر درباره قرنطینه تصمیم‌گیری شود بیمارستان‌ها دیگر جوابگو نیستند/ اگر مردم رعایت نمی‌کنند باید جاده‌ها را بست

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خیلی وقت است که درباره تعطیلی‌ها و قرنطینه بحث می‌کنند ولی هنوز محقق نشده و امیدوارم این تصمیم را بگیرند چون بیمارستان‌ها جوابگو نیستند.

به گزارش «فرهیختگان»، مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا از الزام ایجاد شرایط قرنطینه به «فرهیختگان» گفت: «در شرایط فعلی قرنطینه بسیار تاثیر دارد. وقتی بیمار و مراجعه‌کننده زیاد است، یکی از اعضای خانواده بیمار شود تمام اعضای خانواده را درگیر خواهد کرد. بنابراین اگر راه‌ها بسته شود، خانواده‌ها ساکن می‌شوند و کمتر انتقال صورت می‌گیرد. زنجیره انتقال در بسته شدن راه‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی قطع می‌شود. الان بیماران بدحال را بستری می‌کنند و به این دلیل فوتی‌ها زیاد شده‌اند. در خیلی از بیمارستان‌ها تخت خالی نیست.

قرنطینه از اینکه بیمار دم بیمارستان قبل از رسیدن به تخت جان می‌دهد بدتر نیست

وی ادامه داد: در شرایط قرنطینه سرعت انتقال کاهش می‌یابد و فرصتی ایجاد می‌شود که جا برای بیماران باز شود. مردم باید رعایت کنند. باید دو هفته کامل راه‌ها بسته شود تا کسی نتواند رفت‌وآمد کند و از تجمعات خودداری کنند تا قدری فرصت ایجاد شود و بیماران حاضر در بیمارستان مرخص شوند. ما قرنطینه به‌معنای واقعی نداریم. اینکه قرنطینه کامل شود ضرر زیادی دارد. از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ضرر دارد و منکر این امر نیستیم. وقتی شرایط بیماری به این مرحله رسیده است باید دو هفته اجرا شود تا بیماری کنترل شود و بعد از آن مردم رعایت کنند تا دوباره این شرایط ایجاد نشود. قرنطینه از این بدتر نیست که بیمار دم بیمارستان قبل از اینکه به تخت و بستری برسد از بین می‌رود.

زودتر درباره قرنطینه تصمیم‌گیری شود بیمارستان‌ها دیگر جوابگو نیستند

محرز ادامه داد: «مشکلی که ما در کنترل کرونا داشتیم افزایش تجمعات بود. در زمانی که سرعت انتقال ویروس ده‌ها برابر شد بود تجمعات، مسافرت‌ها، مراسم عزاداری زیاد شد و درنتیجه سرعت انتقال بیماری نیز افزایش یافت و این سبب افزایش تعداد مبتلایان شد. قبلا از یک خانواده یکی، دو نفر درگیر می‌شدند ولی الان همه خانواده مراجعه می‌کنند. تعداد بیماران زیاد شد، افراد مسن و بیماران زمینه‌ای درگیر شدند و به تبع آن مرگ‌ومیر افزایش یافت. به‌خاطر این وضعیت وخیم کمیته علمی موافق این است که باید پیشگیری شود. یکی از مهم‌ترین عوامل کنترل بیماری پیشگیری است. تا حرف از تعطیلی زده می‌شود مردم به مسافرت می‌روند. اگر مردم رعایت نمی‌کنند باید جاده‌ها را بست و همه‌جای دنیا اینچنین قوانین را اعمال کردند. قدری سختگیری شود تا بیماری کنترل شود. با این همه خیلی وقت است که درباره تعطیلی‌ها و قرنطینه بحث می‌کنند ولی هنوز محقق نشده و امیدوارم این تصمیم را بگیرند چون بیمارستان‌ها جوابگو نیستند. وقتی تعداد بیماران زیاد باشد کادر درمان هم درگیر می‌شود. پرسنل کمتر و تعداد بیماران بیشتر گرفتاری ایجاد می‌کند.»

 * نویسنده: ابوالقاسم رحمانی، دبیرگروه جامعه

 

اخبار مرتبط:

از کادر درمان اصرار، از مسئولان اقتصادی انکار

تعلیق تعطیلی دوهفته‌ای تهران

 
فوق‌تخصص ICU و مدیر بخش ایزوله و قرنطینه بیمارستان مسیح‌دانشوری:
مساله مردم نیستند مسئولان با قرنطینه مشکل دارند!
 
صدراعظم‌نوری در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
شورا و نمایندگان تهران در مجلس رای به تعطیلی دوهفته‌ای داده‌اند

مرتبط ها